10 feb. 2009

Eigen icoontjes in eXe

Je eigen stempel drukken op werk dat je maakt in eXe kan ook door eigen icoontjes te gebruiken. In de stijl MijnStijl zijn icoontjes van 32 x 32 pixels gebruikt die vrij te downloaden zijn bij Axialis.
Er zijn daar meerdere sets te vinden in verschillende kleuren en afmetingen. Neem vooral een kijkje, want er staan veel meer iconen in de aangeboden sets dan ik heb opgenomen. Met wat zoeken zijn nog veel meer icons te vinden. Icons zijn ook zelf te maken,
daar is niet altijd dure software voor nodig.

Het plaatsen van eigen iconen is simpel, door ze met de naamgeving icon_XXXXX.gif te plaatsen ze in de stylemap waarin u ze wilt gebruiken, worden ze door eXe herkend.
Eigen iconen kunnen worden gebruikt:
  1. door ze toe te wijzen aan eigen iDevices
  2. door bestaande iconen te vervangen (daarvoor moet het nieuwe icoon de naam krijgen van het oorspronkelijke icoon in de stijl)
NB. Zorg om geen meldingen te krijgen van missende iconen bij het wisselen van stijlen dat er iconen zijn met de naamgeving als in de bij eXe meegeleverde styles. Niet alle namen hoeven er te zijn, maar wel iconen bij de standaard iDevices. In de onderstaande lijst ziet u welke iconen en iDevices aan elkaar gekoppeld zijn.

iDevices -[naam van de icon]
Activiteit - [icon_activity.gif]
Afbeeldingengalerij - [icon_gallery.gif]
Gevalstudie - [icon_casestudy.gif]
Invuloefening, Meerkeuzevraag, Meervoudige selectie, SCORM-toets, Waar/ Niet waar-vraag -
[icon_question.gif]
Reflectie - [icon_reflection.gif]
RSS (met lichte nadruk), Wiki - [artikelicon_inter.gif ]
Voorkennis - [icon_preknowledge.gif]
NB de idevices Externe website, Java Applet, Vergrootglas afbeeldingen en Vrije tekst hebben geen icoon.

Natuurlijk is het ook mogelijk om iDevices hetzelfde icoontje te geven. Bijvoorbeeld een neutraal blokje of cirkeltje. U plaatst dan voor alle iDevices steeds dezelfde icon met steeds een andere naam (als hierboven aangegeven).

TIP: zorg dat de icoontjes dezelfde stijl/kleur en maat hebben, anders geeft het snel een rommelig resultaat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten