24 jan 2009

Enthousiast over eXe

Ik ben een enthousiast gebruiker van eXe, een gratis te downloaden tool voor Windows, OSX en Linux, waarmee je op eenvoudige wijze e-learning-materiaal (en websites) kunt maken. Dit programma (feitelijk een extensie op Firefox) is bedoeld voor docenten die zelf hun leerstof willen arrangeren. Het is simpel van opzet en te bedienen, maar vergis u niet, zoals met Lego kunt u uit simpele onderdelen prachtige structuren bouwen. En door slim te combineren met (gratis) web 2.o applicaties is er nog veel meer mogelijk.

Er is (in het Nederlands) door tenminste 3 mensen al veel over geschreven, dus ik ga dat hier niet opnieuw doen. Deze blog (heXekring) wil daarop alleen een aanvulling zijn.

De download en meer informatie is te vinden op:
De homepage van eXe is exelearning.org

Uitleg (met instructiefilmpjes) en slimme trucs op:
www.exeleren.net (Willy Vermaelen)
www.walhak.nl (Hans Hak)
Deze link toont het resultaat van een zoekactie met 'eXe' op de weblog van Antoine van Dinter die met regelmaat over iets over eXe publiceert. Met o.a. voorbeelden hoe hij eXe bij zijn vak (Frans) gebruikt.

(plaats een reactie als je een zinvolle aanvulling op dit lijstje kent)

1 opmerking:

  1. Via een post op leerbeleving.nl van Marcel kwam ik op jouw blog terecht. En tot mijn grote verrassing zag ik dat je mijn blog ook volgt. Ik ken eXe alleen van horen zeggen, maar ik ga je blog zeker volgen.
    Succes!

    BeantwoordenVerwijderen